Recepty

Halászlé

Do našeho jídelníčku jsme zařadili menu z maďarské kuchyně.

Polévka Halászlé v naší úpravě dětem i dospělým strávníkům moc chutnala, tak recept nabízíme k vyzkoušení i vám…

 Polévka Halászlé

 400g rybího filé nebo tilápie (ryba bez kostí)

400g zeleniny-polévková mražená nebo mrkev, celer petržel na kostičky

1ks malá cibule, 4 stroužky česneku

1 plechovka drcených rajčat, 1 malý rajský protlak

4 lžíce hl.mouky,2 dcl oleje

sůl, sl.paprika, koření na ryby, zelená petrželka

 Nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na trošce oleje, zasypeme lehce sl.paprikou. Přidáme vodu, zeleninu, rybu a sůl. Vaříme do změknutí asi půl hodiny. Ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme protlak, rajčata a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z mouky a zbytku oleje.

Pořádně provaříme a dochutíme solí, kořením na ryby a nakonec dáme zelenou petrželku. Dobrou chuť !!