Do našeho jídelníčku jsme zařadili menu z maďarské kuchyně.
Polévka Halászlé v naší úpravě dětem i dospělým strávníkům moc chutnala, tak recept nabízíme k vyzkoušení i vám…
Polévka Halászlé
400g rybího filé nebo tilápie (ryba bez kostí)
400g zeleniny-polévková mražená nebo mrkev, celer petržel na kostičky
1ks malá cibule, 4 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat, 1 malý rajský protlak
4 lžíce hl.mouky,2 dcl oleje
sůl, sl.paprika, koření na ryby, zelená petrželka
Nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na trošce oleje, zasypeme lehce sl.paprikou. Přidáme vodu, zeleninu, rybu a sůl. Vaříme do změknutí asi půl hodiny. Ponorným mixerem rozmixujeme. Přidáme protlak, rajčata a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z mouky a zbytku oleje.
Pořádně provaříme a dochutíme solí, kořením na ryby a nakonec dáme zelenou petrželku. Dobrou chuť !!