Recepty

Feijoada

Feijoada je brazilské národní jídlo. Pokud chcete ochutnat něco

z brazilské kuchyně, vyzkoušejte Feijoadu i doma. Není to složité !

0,5kg hovězího masa

0,3kg uzeného masa

2ks klobása (pro dospělé pálivější, pro děti jemnější)

1ks cibule, 5 stroužků česneku, trochu oleje

2 plechovky červených nebo černých fazolí

1 svazek jarní cibulky, sůl,5 bobkový listů

V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme hovězí a uzené maso nakrájené na kostičky nebo nahrubo pomleté, osolíme, přidáme asi 5 bobkových listů a trochu vývaru. Dusíme doměkka. Pak přidáme nakrájené klobásky a sterilované fazole. Ještě chvilku podusíme. Hotovou Feijoadu podáváme s dušenou rýží a posypané nakrájenou jarní cibulkou.