Feijoada je brazilské národní jídlo. Pokud chcete ochutnat něco
z brazilské kuchyně, vyzkoušejte Feijoadu i doma. Není to složité !
0,5kg hovězího masa
0,3kg uzeného masa
2ks klobása (pro dospělé pálivější, pro děti jemnější)
1ks cibule, 5 stroužků česneku, trochu oleje
2 plechovky červených nebo černých fazolí
1 svazek jarní cibulky, sůl,5 bobkový listů
V hrnci na oleji osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme hovězí a uzené maso nakrájené na kostičky nebo nahrubo pomleté, osolíme, přidáme asi 5 bobkových listů a trochu vývaru. Dusíme doměkka. Pak přidáme nakrájené klobásky a sterilované fazole. Ještě chvilku podusíme. Hotovou Feijoadu podáváme s dušenou rýží a posypané nakrájenou jarní cibulkou.