Dnes nabízíme trochu nezvyklý recept na kachnu. Většinou pečeme kachnu s kmínem, cibulí a jablky. Vyzkoušejte trochu exotické chuti !
1 ks celá kachna, kachní prsa či stehna
1 větší cibule
3-4 pomeranče
Trochu sójové omáčky, sůl
2 lžíce bramborového škrobu
Kachnu očistíme, omyjeme a rozdělíme na porce. Osolíme a narovnáme na pekáček, pokapeme sójovou omáčkou. Zasypeme nakrájenou cibulí. Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu a podlijeme s ní kachnu. Jeden pomeranč pořádně omyjeme a nakrájíme i s kůrou na kolečka a poklademe na kachnu. Pečeme při 180 stupních minimálně 2 hodiny. Pak kachnu vyjmeme, šťávu přecedíme a zahustíme dvěma lžícemi škrobu rozmíchaným ve vodě do požadované hustoty. Dochutíme sójovou omáčkou a případně dosolíme. Podáváme s jasmínovou rýží. Dobrou chuť.